Hayatın Tadı, Tuzu, Lezzeti...

Hakkımızda

Hakkımızda



Baklagillerin, dünyanın en eski ticari mallarından biri olduğunu biliyor musunuz? Arkeologlar, Tayland’daki bazı mağaralarda 11.000 yıl öncesine ait baklagiller keşfettiler. Ayrıca Mısır kraliyet mezarlarında da mercimek taneleri bulundu. İtalya’da Baklagil çeşitlerine verilen isimlerin seçkin Roma Ailelerinin isimlerinden geliyor olması oldukça dikkat çekici. Bu örneklerin hepsi, insanlık tarihinde baklagillerin insanoğlu için ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. Çünkü Baklagillerin içeriğinde protein başta olmak üzere, pek çok besleyici öğe barındırıyor ve beslenme piramidinde üst seviyelerde yer alıyor.

Türk mutfağının vazgeçilmezi, geleneksel besin kaynağı olan baklagiller ailesi binlerce yıldır yemek kültürümüzün büyük bir kısmını oluşturuyor. Özellikle kış aylarında vücudumuzu hastalıklara karşı zırh gibi koruyan baklagiller, etten sonra en çok proteine sahip besin öğesidir. Et kadar protein içerip etten ucuz olması da bir diğer tercih sebebi aslında.

Kuru Baklagiller, genel olarak kendi tohumları için tarımı yapılan ürünlerdir ve olgunlaştıktan sonra hasat edilip kurutularak yüksek proteinli besin maddeleri haline gelir. Tüm dünyada 40’tan fazla çeşidi olan kuru baklagillerin ülkemizde en fazla tüketilenleri mercimek, kuru fasulye, barbunya ve nohuttur.

Lezgi Bakliyat; ülkemizde özellikle kaliteli bakliyat üretimi ve elbette tüketicilere perakendeciler üzerinden değerinde ulaştırılması sorumluluğunu kendine görev edinerek sektördeki eksikliği tamamlama noktasında ortaya çıktı. Uzun yıllar toptan bakliyat satışı gerçekleştiren Lezgi, yakın zamanda kalite farkını insanlarımıza sunmak üzere kendi markası ile raflarda yerini alacak.