Hayatın Tadı, Tuzu, Lezzeti...

Etsiz Kuru Fasulye

Etsiz Kuru Fasulye

GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber, kimyon, tuz
5 su bardağı kaynar su
 

HAZIRLANIŞI

Ön hazırlık olarak, fasulyeleri bir gece önceden üzerini örtecek kadar su koyup bir kapta bekletin. Sabahleyin fasulyenin suyunu değiştirin ve sonra yemeğinizi yapmaya başlayın.  Bir tencereye yağı koyun ve ısındıktan sonra soğanları ekleyip kavurun. Salçayı ilave edin. Bu arada, küp küp doğradığınız havuç ve patatesleri de tencereye ekleyin. Ardından kaynar suyu, fasulyenizi ve baharatlarını ilave ederek iyice karıştırın. Tenceredeki yemeğiniz kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve fasulyeleriniz yumuşayana kadar pişirin. Tarifi isterseniz, çok daha kısa sürede pişmesi için düdüklü tencerede de yapabilirsiniz.

KALORİ DEĞERİ