Hayatın Tadı, Tuzu, Lezzeti...

Geleneksel Bulgur Pilavı

Geleneksel Bulgur Pilavı

GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı bulgur  
2 adet domates 
1 adet soğan
2 adet sivribiber
1 adet kırmızı biber 
2 su bardağı et suyu 
50 gram tereyağı 
1 yemek kaşığı salça 
Tuz

HAZIRLANIŞI

Soğanları ince ince kıyın ve tereyağında hafifçe kavurun. Üzerine doğranmış sivribiberi ve kırmızı biberi ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçayı da ekleyip iyice kavurun. Son olarak bulgur ve et suyunu da tencereye koyup bulguru pişirmeye başlayın. Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın, 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
 

KALORİ DEĞERİ